Revolut обяви поддръжка на Apple Pay в България

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от плащанията с традиционните дебитни и кредитни карти (снимка: Revolut)

Британската финтех компания Revolut обяви поддръжка на Apple Pay за своите потребители в България, както и в още 11 страни: Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения. Така клиентите на Revolut от 28 пазара вече могат да пазаруват удобно в магазини, приложения и уебсайтове, използвайки системата Apple Pay на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac устройства.

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от плащанията с традиционните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат извършвани безконтактно чрез iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което елиминира необходимостта от търсене на портфейл, уточниха от компанията.

Потребителите могат да добавят своята Revolut карта към Apple Pay чрез мобилното приложение Revolut или чрез апликацията Wallet. Също така клиентите без физическа карта могат да добавят виртуална такава към Apple Wallet с няколко докосвания от приложението Revolut и да започнат да извършват плащания незабавно, без да чакат физическата карта да пристигне.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay, подчертаха от Revolut. Когато се използва дебитна карта Revolut с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, уникален номер на акаунта се създава, криптира и съхранява в Secure Element чипа на даденото устройство. Така всяка трансакция се осъществява с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

Използвайки своите iPhone и Apple Watch, клиентите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг машини и редица други места.

При пазаруване с Apple Pay в приложения или в мрежата чрез браузъра Safari, не е необходимо ръчно попълване на дълги формуляри за сметки или многократно въвеждане на информация за доставка и фактуриране. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява само с един поглед или докосване съответно с Face ID или Touch ID, или, разбира се, с парола за даденото устройство.

Коментари по темата: „Revolut обяви поддръжка на Apple Pay в България”

добавете коментар...

  1. :)

    Точно за 5 минути си извадих виртуална карта и добавих пари в нея от сметката ми. Много удобно се плаща през часовника, определено ми хареса.

  2. :)

    Сложно е, някои хора ще трябва да четат как става, а четенето е сложно нещо ….егати му 🙂

  3. ..

    Кое му е сложното?

    Ако вече имаш Revolut карта, точно 10 секунди отнема да я добавиш в Apple Pay.

    Ако все още нямаш Revolut сметка и карта, става за 5 минути.

  4. Anonymous

    Егати сложното.

Коментар