Финансов център на Coca-Cola отваря 90 работни места у нас

„Вярваме, че морската столица ще ни предостави превъзходен набор от млади професионалисти”, казва г-жа Тамзин Хобороу, вицепрезидент на „Споделени финансови услуги” в CCEP (снимка: Coca-Cola)

Coca-Cola European Partners (CCEP) откри своя нов център за финансови услуги в град Варна. Офисът ще създаде над 90 работни места за региона, а служителите в него ще извършват широк спектър от финансови услуги.

Отварянето на центъра във Варна е част от разширяването на вече съществуващия офис на Coca-Cola European Partners в София, който функционира от 2013-а година и в момента има приблизително 800 служители.

„Вярваме, че морската столица ще ни предостави превъзходен набор от млади професионалисти с добри езикови познания и умения в сферата на финансите. Бяхме впечатлени от ентусиазма и способностите, които кандидатите демонстрираха по време на проведените интервюта”, сподели Тамзин Хобороу, вицепрезидент на „Споделени финансови услуги” в CCEP.

Coca-Cola European Partners бутилира Coca-Cola за 13 страни в Западна Европа, не бутилира или продава продукти в България, но както и Coca-Cola Hellenic Bottling Company – бутилиращата компания за България и региона – развива своя център за споделени финансови услуги в страната.

Coca-Cola има дълга история България, като в момента компанията е представена тук от 6 индивидуални дружества, вкл. Coca-Cola Hellenic Business Services Organization, което предоставя споделени услуги за групата, и Coca-Cola Hellenic Group IT Services.

Цялостният принос на системата на Coca-Cola в България представлява 0,6% от брутния вътрешен продукт на страната. Системата поддържа общо 19 800 работни места или 0,7% от трудовия пазар (без да се брои новооткритият офис във Варна).

Системата на Coca-Cola в България е платила преки и косвени данъци на стойност от 236 милиона лева за 2017-а година. Тази сума се равнява на 2% от данъчните приходи на България и също така – на годишните разходи по образованието на 87 700 ученици, подчертаха от компанията.

Коментар