AOC U2790PQU – ергономичен 4K дисплей за професионалисти

Дизайнът на AOC U2790PQU позволява лесно създаване на конфигурации с повече от един монитор (снимка: AOC)

Нов монитор допълва серията 90 на AOC, насочена към професионалистите. 27-инчовият U2790PQU предлага 4K резолюция (3840×2160 пиксела) и плътност от 163 ppi, които гарантират кристални изображения, съобщиха от производителя.

IPS панелът на U2790PQU и 10-битовата дълбочина на цвета постигат 1,07 милиарда цвята и плавни цветови преходи. Сивият цвят на неговия корпус и 3-странният безрамков дизайн отличават този монитор на външен вид, а модерните му технически характеристики, включително настройващата се по височина ергономична стойка и функцията за намаляване на синята светлина, го правят предпочитан избор за професионалисти.

Ultra HD резолюцията или просто 4K (3840×2160 пиксела) бавно, но сигурно заменя 1080p (Full HD) и 1440p (Quad HD) стандартите. U2790PQU е монитор, който ще бъде оценен по достойнство от създателите на съдържание, видео редакторите, дигиталните артисти, но и от хората, които работят с електронни таблици и други наситени с информация приложения.

Сивият цвят на корпуса и 3-странният безрамков дизайн отличават този монитор на външен вид

Изключителната острота и живите детайли на 4K резолюцията заедно с точното цветово възпроизвеждане и 10-битовата дълбочина на цвета на IPS панела на U2790PQU са оптималният набор от характеристики, които се търсят в работата на споменатите категории професионалисти.

Всички монитори от серия 90 на AOC идват с уникален сребрист/стоманен цвят, който ги отличава от обичайните черни и сиви дисплеи, и U2790PQU следва тази тенденция. 27-инчовият размер на панела в комбинация с почти безрамковия дизайн осигурява голяма площ за работа, като същевременно се усеща компактен и пести място на бюрото.

Подобен дизайн позволява и лесно създаване на конфигурации с повече от един монитор, които продължават да са предпочитаният вариант за максимална продуктивност в модерните работни пространства.

Много професионалисти прекарват значително време пред своите дисплеи всеки ден и AOC знае как да направи това време възможно най-комфортно. Ергономичната стойка може да бъде настройвана по височина (до 130 мм), завъртана (-45°/+45°) и накланяна (-3,5°/+19,5°). За потребителите, които работят предимно с вертикално съдържание, режимът на обръщане на монитора предлага използване в портретен режим.

Ергономичната стойка може да бъде настройвана по височина, завъртана и накланяна

Освен това U2790PQU предлага Low Blue Light режим, който намалява високоенергийната синя светлина и допринася за поддържане на здравето на очите. Съответствието с регулации като EnergyStar, EPEAT Silver и TCO 6 превръщат U2790PQU в модерен, енергийно-ефективен монитор, подходящ за офиса на бъдещето.

Потребителите имат множество опции за свързване на U2790PQU, благодарение на един HDMI 2.0 порт, един HDMI 1.4 и DisplayPort 1.2 порт, а за още повече удобство могат да използват 2-та порта на вградения USB 3.0 хъб. За възпроизвеждане на звук са предвидени вградени говорители с мощност по 2W и изход за слушалки.

U2790PQU ще бъде наличен на българския пазар през юли 2019 г. на препоръчителна крайна цена от 689 лв. с ДДС.

Коментари по темата: „AOC U2790PQU – ергономичен 4K дисплей за професионалисти”

добавете коментар...

  1. незнайко

    е как да го напишат, като тази статия е писана от непрофесионалисти.

  2. Юли

    Като е за професионалисти поне да беше споменато някъде в статията какво е цветовото покритие на някой стандарт, а не че бил със супер сив цвят корпусам му …

Коментар