Panasonic добавя калибриране за Netflix в OLED телевизорите

OLED телевизорите на Panasonic вече ще могат да показват ТВ предавания и филми на Netflix в най-истинския им вид (снимка: Panasonic)

Panasonic ще добави „Калибриран режим” за Netflix в OLED телевизорите си за 2019 година, съобщи компанията. Netflix Calibrated Mode конфигурира телевизора по същия начин, по който създателите на филми калибрират своите монитори при постпродукцията, пренасяйки картина със студийно качество в дома.

Panasonic и Netflix работят съвместно от дълго време, за да повишат качеството на ТВ развлеченията. В резултат на тясното партньорство, OLED телевизорите на японската компания вече ще могат да показват ТВ предавания и филми на Netflix в най-истинския им вид.

Само с една проста настройка от менюто, абонатите на Netflix ще получат картина с прецизни цветове, оптимален динамичен контраст и реалистични движения – точно както са били замислени от филмовите и телевизионни режисьори.

„Калибрираният режим” за Netflix е приложим в целия каталог на Netflix от филми, телевизионни сериали, документални филми и др. Така например, за феновете на „Странни неща” сега е много лесно да видят мрачните детайли на Обърнатия свят, точно както са били замислени от създателите на сериала.

С това нововъведение Panasonic разширява възможностите за изобразяване на най-точната и прецизна телевизионна картина вече и от поточно предавано съдържание.

„Стремежът на Panasonic е през 2019 г. да достави „повече от Холивуд в повече домове”. За целта оборудвахме нашите базови модели с Dolby Vision и Dolby Atmos. А сега продължаваме и със сътрудничество с Netflix, като по този начин осигуряваме студийно качество на картината за повече зрители”, каза Ясуши Мураяма, ръководител на отдела за Аудио-визуални продукти на Panasonic в Европа.

Моделите, които поддържат „Калибрирания режим” за Netflix, са от сериите GZ2000, GZ1500, GZ1000 и GZ950, уточниха от компанията.

Коментар