Fuchsia, алтернативата на Android, напредва

Потребителите на смартфони и други устройства скоро ще имат още една платформа от Google (снимка: CCO Public Domain)

Google пусна уебсайт за разработчици, посветен на новата операционна система Fuchsia, считана за наследник на Android. На сайта Fuchsia.dev е публикувана официална документация с инструкции и друга полезна информация за разработчиците.

Подобни ресурси по-рано бяха достъпни във Fuchsia Git, но наличната сега информация е по-добре структурирана и се намира на собствен домейн на Google. Самият сайт също е в ранен етап на разработка и е направен в минималистичен стил.

Fuchsia е платформа с отворен код, проектирана с идеята да работи с всякакви устройства – от интелигентни домашни джаджи до лаптопи и смартфони.

За разлика от Android и Chrome OS, които са базирани на ядрото на Linux, Fuchsia е стъпва ново ядро Zircon. То изисква по-малко код за изпълнение на операционната система и Fuchsia ще работи различно от Android.

Миналия ноември Google добави поддръжка на SoC Huawei Kirin 970 към Fuchsia OS, благодарение на което системата беше пусната успешно на смартфон Honor Play. Стартирането на уебсайта Fuchsia.dev за програмисти несъмнено е още една важна стъпка в проекта.

Коментари по темата: „Fuchsia, алтернативата на Android, напредва”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Нова шпионска ОС

Коментар