Alcatel 1S – достъпен смартфон с Android Pie

Alcatel 1S идва с осемядрен процесор, 5,5-инчов екран и операционна система Android Pie (снимка: Техномаркет)

Смартфонът Alcatel 1S, представен на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2019) тази година и насочен към клиентите от ниския ценови клас, идва на българския пазар.

Alcatel 1S разчита на осемядрен процесор на тактова честота 1,6GHz, допълнен от 3GB RAM и 32GB флаш сторидж. Моделът работи под управление на операционната система Android Pie и включва интегрирана функционалност Google Lens за лесно идентифициране на предметите наоколо. Екранът е 5,5-инчов в съотношение 18:9 и резолюция HD+ 720×1440 пиксела.

Двойната основна камера 16MP+2MP с голяма апертура поддържа боке ефект в реално време, а предната камера с LED светкавица има резолюция 5MP. С този смартфон може да заснемате с добро качество разнообразни кадри – от пейзажи до селфита, дори и при слаба светлина.

Двойната основна камера 16MP+2MP поддържа боке ефект (снимка: Техномаркет)

Alcatel 1S стои удобно в ръката, има вграден сензор за пръстови отпечатъци и софтуер за лицево разпознаване Face Key, които в комбинация подсилват сигурността и удобството. Моделът е оборудван с батерия 3060 мАч.

Новият смартфон с бранда на Alcatel е достъпен от мобилните оператори и в Техномаркет на промоционална цена от 189 лева тук: Alcatel 1S. Устройството има размери 147,8х70,7х8,6 мм и тежи 146 грама.

Коментар