YouTube дава повече контрол в ръцете на потребителите

Подобрения в YouTube ще позволят на потребителите да намерят това, което търсят, по-бързо от всякога (екранна снимка: YouTube / Google Blog)

YouTube разкри планове да предложи на потребителите повече контрол върху тяхната начална страница и следващите видеа (Up Next). Очевидно ще бъдат въведени три конкретни промени в идните дни, които ще позволят на потребителите на YouTube да изберат какви видеоклипове да се появяват на страниците им.

За начало, YouTube потребителите ще могат да проучват теми и свързани видеоклипове по-лесно, отколкото преди. Ще бъде добавен нов набор от опции, които се основават на техните съществуващи персонализирани предложения, като тези опции също ще им помогнат да намерят това, което търсят, по-бързо от всякога.

Новата функция ще бъде добавена в горната част на началната страница, както и в Up Next при браузване. Първоначално, функцията ще бъде налична в приложението YouTube за Android, докато потребителите на iOS ще я получат скоро след това.

Друго средство, което ще даде на потребителите по-добър контрол върху техните видеоклипове, е една нова опция за лесно спиране на предлагането на видеоклипове от определен канал. Това е много полезно, когато YouTube тълкува погрешно предложенията за видеоклипове и начин този проблем да бъде решен постоянно.

За целта потребителят трябва да отиде на менюто с трите точки до въпросния видеоклип на началната страница или Up Next и да изберe “Don’t recommend channel”. Тази конкретна нова функция ще стане глобално достъпна в приложението YouTube за Android и iOS.

И не на последно място, потребителите на YouTube ще получават повече информация за видеоклипове, препоръчани от канали, които не са виждали преди, на базата на това, което другите зрители с подобни интереси са харесали и гледали в миналото. Малка кутия под видеото ще даде повече информация за предложените видеоклипове.

Според официалната информация от YouTube, тази функция вече е достъпна за всички iOS потребители на приложението YouTube, докато потребителите на Android ще я получат “скоро”.

Коментар