Мобилен Tetris Royale поддържа онлайн игра със 100 души

Новата игра Tetris Royale включва различни режими, вкл. състезателен за 100 души (снимка: Tetris / Facebook)

Ако не можете да си позволите Nintendo Switch или просто видео игрите не са сред вашите хобита, вероятно ще се зарадвате да научите, че една от най-пристрастяващите игри – Tetris 99 – излиза във версия за мобилни устройства.

N3TWORK се е обединила с The Tetris Company, за да пуснат играта Tetris Royale ексклузивно на Android и iOS устройства по целия свят, с изключение на Китай, става ясно от официално съобщение на разработчика.

Основната разлика между двете (конзолната и мобилната версия) е, че мобилната игра ще позволи до 100 играчи да се конкурират помежду си онлайн, в специални арени, както и на всеки да се състезава с хиляди други играчи.

Новата игра се нарича Tetris Royale и включва и различни режими, освен състезателните, където всеки сезон играчите ще се опитват да изминат своя път към върха на класациите.

Например, играчите могат да завършат ежедневните си предизвикателства, докато се конкурират в Tetris Royale, да печелят награди като опции за персонализиране, „power-ups” и бустери, които ще бъдат полезни в битка.

Соло режим „Маратон” също е на разположение, така че играчите да могат да тренират своите тетрис умения индивидуално, заедно с режим на масивни ежедневни състезания с хиляди други играчи.

Коментар