AMD пусна компактна карта Radeon Pro WX 3200 за CAD

Графичната карта Radeon Pro WX 3200 е проектирана за машини с малък форм фактор (снимка: AMD)

AMD обяви графичната карта Radeon Pro WX 3200, която балансира показатели като производителност, стабилност, достъпна цена и оптимални размери. Нископрофилният, ценовоефективен графичен ускорител е създаден специално за нуждите на малкия и среден бизнес и в частност – за CAD професионалистите.

Radeon Pro WX 3200 е сертифицирана от AutoDesk, Dassault, Siemens NX и Solid Edge, Creo и много други водещи разработчици на инженерен софтуер. Картата предлага производителност 1,66 TFLOPS, която е с 33% по-висока при изчисления с плаваща запетая с единична точност от предишното поколение Radeon Pro GPU.

Налични са 4GB GDDR5 VRAM памет със 128-битова шина за обмен на данни за бързо изпълнение на интензивни задачи и обработка на 2D и 3D модели. Енергоефективният дизайн AMD PowerTune динамично оптимизира потреблението на енергия и ограничава консумацията до 50 W, докато AMD ZeroCore Power значително намалява консумацията при бездействие.

Нископрофилна и с висока производителност, картата е проектирана за машини с малък форм фактор. Снабдена е с четири Mini-DisplayPort 1.4 извода и поддържа четири 4K дисплея или един 8K дисплей. Софтуерът AMD Radeon Pro Software for Enterprise поддържа Radeon Pro WX 3200 и цялото семейство Radeon Pro карти с подобрения в производителността, стабилността и обновявания всяко тримесечие.

Radeon Pro WX 3200 е ценово най-достъпното предложение за професионалисти на AMD, с препоръчителна крайна цена (в САЩ) от 199 долара. Каратата се очаква на пазара през 3-тото тримесечие на 2019 г. от глобалните търговски вериги като отделен продукт, както и в работни станции на Boxx, Dell и HP.

Коментар