Нова Pokemon игра за Android и iOS идва това лято

Pokemon Master се развива на изкуствения остров Пасио (илюстрация: DeNA)

Много разработчици се опитаха да повторят масовия успех на Pokemon GO, но нито една мобилна AR (допълнена реалност) игра не успя да се доближи до Niantic по отношение на приходите. Най-новият съперник, Harry Potter: Wizards Unite, достигна само 4% от приходите на Pokemon GO, направени в първия ден.

Изглежда, че се задава нова Pokemon игра за Android и iOS устройствата. Разработчиците от DeNa обявиха, че Pokemon Masters ще пристигне на мобилните платформи това лято.

Това ще бъде първата Pokemon игра на DeNa – компания, която помогна на  Nintendo да пусне игри като Super Mario Run и Fire Emblem: Heroes. DeNa също така помага в разработката на предстоящата мобилна игра Mario Kart Tour.

Pokemon Master се развива на изкуствения остров Пасио, където обучителите получават контрол върху един покемон. Играчите ще бъдат съюзени с други обучители, за да победят своите опоненти в битка трима срещу трима. Битката е базирана на способностите на играча и се води в реално време вместо с изчакване на действията на съперника.

Играта вероятно ще бъде безплатна, но в този случай ще се очаква потребителите да правят покупки вътре в нея. За да научите повече за играта, може да видите трейлъра, пуснат от DeNa:

Коментар