Официално: Galaxy Note 10 с премиера на 7 август

Galaxy Note 9 скоро ще има подобрен наследник (снимка: Samsung)

Преди няколко седмици се появиха слухове, че Samsung ще обяви Galaxy Note 10 на 7 август в Brooklyn Barklay Center. Ето че Samsung потвърди това с публикация на уебсайта си, в която се казва: “На 7 август 2019 г. Samsung Electronics ще представи нови устройства, предназначени да издигнат свързаността на екосистемата на Galaxy до следващо ниво”.

На поредното Samsung Unpacked събитие се очаква производителят да представи сматфоните Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+. Ще има 4G LTE и 5G вариант на всеки телефон, което означава, че компанията ще въведе на практика 4 модела. За първи път Samsung ще продава повече от една версия на Galaxy Note по едно и също време.

Samsung Galaxy Note 10 (SM-N970 за 4G LTE и SM-N971 за 5G) се очаква да разполага с 6,3-инчов извит AMOLED дисплей. Вариантът за пазара в САЩ ще стъпи на мобилна платформа Snapdragon 855, докато почти навсякъде другаде устройствата ще работят с Еxynos 9825.

Тройната камера, разположена на гърба на устройството, ще включва 12-мегапикселов модул с променлива апертура, 12-мегапикселов телефото модул и 16 мегапикселова ултра-широка камера. Galaxy Note 10 ще има ултразвуков скенер за пръстов отпечатък, вграден в дисплея, и батерия 3400 милиамперчаса. Цените ще започват от 1100-1200 долара.

Samsung Galaxy Note 10+ (SM-N975 за 4G LTE и SM-N976 за 5G) идва с по-голям 6,7-инчов извит AMOLED дисплей. Освен същите три сензора на основната камера, използвани в стандартната версия на Galaxy Note 10, моделът Galaxy Note 10+ ще разполага и с ToF (Time of Flight) сензор. Той ще се използва за по-прецизно измерване на дълбочината с цел подобряване на боке ефекта при портретни снимки.

Батерията на този модел ще бъде по-голяма – 4500 милиамперчаса, като телефонът ще поддържа и 25W бързо зареждане.

Galaxy Note 10+ 5G се появи два пъти в бенчмарк тестове. Verizon модел за американския пазар включваше 12 GB памет и мобилна платформа Snapdragon 855. Международната версия (SM-N976B) на телефона имаше 8GB памет и Exynos 9825 под капака.

Всички четири модела се очаква да поддържат функция PowerShare, при която Galaxy Note 10 се обръща с лице надолу и може да се използва като безжична подложка за зареждане. По този начин могат да се зареждат Galaxy Buds кейс и съвместим телефон, с една уговорка – животът на батерията на хост телефона ще намалее, тъй като от нея ще изтича мощност към устройството, което се зарежда.

Естествено, всичките четири модела ще дойдат със стилус S Pen. Миналата година Samsung направи някои големи промени в своята писалка, добавяйки Bluetooth LE свързаност. S Pen ще отваря приложението за камерата на Galaxy Note 10 от разстояние до 30 стъпки, за да можем да снимаме или да обърнем камерата. Писалката също така може да се използва за контрол на стрийминга на музика или видео от телефона.

Galaxy Note 10 ще има Infinity-O дисплeй на Samsung. Това означава врязана в дисплея камера за селфи, което подобрява съотношението екран-тяло. За разлика от други модели на Samsung, които използват този дизайн, при Galaxy Note 10 мястото за камерата е горе в центъра на екрана, вместо в лявата или дясната част.

Другата основна промяна на дизайна също е свързана с камерата: задните камери ще бъдат монтирани вертикално от лявата част на гърба на телефона. Миналогодишният модел имаше задни камери, разположени хоризонтално в горната част на задния панел.

Коментари по темата: „Официално: Galaxy Note 10 с премиера на 7 август”

добавете коментар...

  1. Василев

    От всичко това не разбрах кое е новото и различното спрямо Ноте 9? Освен, че ще има варианти за 5G, което нас не ни засяга. При Galaxy 10 и Galaxy 10+ ултразвуковия сензор за отпечатъците не работи както трябва и само хаби излишно батерията. Не знам, дали са го оправили. Bluetooth стилуса също не ми харесва. При старите варианти беше по-добре. Излиза, че новия има подобрение само при камерите – и то неголямо, спрямо Huawei, например.

  2. Anonymous

    батерия 3400 милиамперчаса.
    Цените ще започват от 1100-1200 долара.

Коментар