Vodafone: Правим революция в мобилните услуги с 5G

Неограничена 5G услуга от Vodafone вече е достъпна за потребителите във Великобритания (снимка: Vodafone)

Vodafone включи своята 5G мрежа в седем британски градове вчера, предаде Ройтерс. Телеком операторът ще се опита да вземе превес над конкурента EE (собственост на BT), като предложи неограничени планове за данни.

Мобилен оператор номер две в света се активизира, след като Deutsche Telekom обяви ограничено внедряване на 5G услуги на пазара в Германия. Ник Джефри, главен изпълнителен директор на Vodafone UK, заяви, че предлагането на неограничени планове за данни на потребителите и бизнес клиентите „ще революционизира пазара на мобилни услуги”.

„Ще дадем на клиентите всички данни, от които се нуждаят, когато и където искат”, подчерта Джефри. По неговите думи, Vodafone е проучила как потребителите използват устройствата си и как управляват мрежите си, вкл. ефективността на технологията 5G, преди да премине към неограничени планове за данни.

„Смятахме, че правилната роля на Vodafone е да се върне към корените си като велик британски технологичен иноватор”, каза Джефри пред репортери.

Конкурентът EE стартира първата британска 5G търговска услуга на 30 май. Компанията предлага широка гама от договори за свръхбързи SIM-услуги.

Vodafone използва различен подход, предлагайки неограничен даунлоуд на цени в зависимост от скоростта, започвайки от 23 паунда ($28,90) на месец за 2 Mbps, 26 паунда за 10 Mbps и 30 паунда за скорости, които устройството и мрежата позволяват.

Мащабът на амбициите на Vodafone не трябва да се подценява. 5G представлява значителна възможност компанията да обърне съдбата си във Великобритания, коментира анализаторът на индустрията Паоло Пескатор.

Пазарът на 5G ще получи още по-голям тласък, когато Apple пусне първото си 5G устройство, най-вероятно през следващата година. Сега Vodafone предлага 5G услуги със смартфони Xiaomi Mi Mix 3 и Samsung S10 и 5G рутер.

Коментари по темата: „Vodafone: Правим революция в мобилните услуги с 5G”

добавете коментар...

  1. :o)

    А птици ще ни трябват ли на тази планета?
    Защото от 5G умират и падат на земята. Вече е доказано.
    Какво се случва с мозъците ни ви оставям да помислите.

    ЗАБРАНЯВАЙ 5G!

  2. LUD

    просто ограничават скороста, демек си стават интернет доставчик

  3. Anonymous

    не е сбъркал, това да не ви е българия с евтиния интернет, плаща се яко във великобритания

  4. :)

    При тези скорости (предполагам, че автора е сбъркал при преписване на статията) са много под 4G стандарта. За какво им е 5G на бозавите англичани? 😀

  5. Anonymous

    5G e 2mps

Коментар