PotPlayer – разнообразието, което търсим от един плейър

PotPlayer има опростен, минималистичен интерфейс, но с включени всички необходими опции за възпроизвеждане на видео и аудио (екранна снимка: PotPlayer)

Когато става въпрос за мултимедийни файлове, се сблъскваме с удивително голямо разнообразие от настройки и формати. За щастие, специализирани приложения като PotPlayer ни дават възможност да се насладим на любимите си песни и видеоклипове, без да се притесняваме за проблеми със съвместимостта.

Процесът на инсталиране на PotPlayer преминава през поредица от стъпки, които отнемат много малко от времето ни. Инсталират се допълнителни кодеци, ако те липсват на компютъра. Въпреки това, кодеци и декодери могат да бъдат конфигурирани също чрез панела за предпочитания на приложението.

Пускането на плейъра разкрива опростен, минималистичен интерфейс, но с включени всички необходими опции за възпроизвеждане, плъзгач за силата на звука и панел за визуализация с възможност за преоразмеряване. Можем да залепим плейлистата и контролния панел в главния прозорец и да ги движим около работния плот като група.

Добавянето на медиен файл не е нещо сложно, трябва само да сложим избрания елемент в плейлистата или в превю секцията. Списъците могат лесно да се запазят и зареждат, когато е необходимо, както и да се импортират вече съществуващи такива.

Няма място за притеснение дали приложението може да отвори определен файл, тъй като то поддържа почти всички налични формати – от AVI, WMV, MP4, 3GP, FLV и MKV за видео до MP3, WAV, FLAC, AAC и APE за музика. С тази поддръжка на формати, PotPlayer със сигурност ще задоволи всяко изискване. Актуалният списък на поддържаните формати е значително по-голям от няколкото споменати по-горе.

Интерфейсът на PotPlayer е локализиран и на български език (екранна снимка: PotPlayer)

Приложението предоставя няколко инструмента, за да се насладим пълноценно на клиповете и песните. Контролният панел ни позволява да регулираме няколко честотни плъзгача или да зададем предварително дефинирани настройки, за да извлечем максимума от аудиото. Освен това можем да запишем персонализираните конфигурации за използване по-късно.

Също така можем да регулираме няколко цветни плъзгача, за да коригираме грешки във видеото или да го направим по наш вкус. Плейърът поддържа вмъкване на субтитри на избрана позиция, а вградена функция ни позволява да правим екранни снимки на желани моменти от видеото.

Предвид всичко казано дотук, PotPlayer си струва да се пробва. Интерфейсът е изключително минималистичен, но въпреки това е богат с функции, както и удобен за ползване, вкл. локализиран на български. Това приложение може да ни убеди да го ползваме за дълго време.

Даунлоуд: PotPlayer

Коментари по темата: „PotPlayer – разнообразието, което търсим от един плейър”

добавете коментар...

  1. Парасков

    Най-икономичния плейър от към запазване на многозадачността на стари машини.
    Core 2 Duo T5600 го ползва на 2% със Windows 10, всичко отива към вградената видеокартата в Intel 943 чипсета!

Коментар