Intel подпомага прехода към Windows 10

За потребителите е еднакво важно да обновят компютрите си и да направят ъпгрейд до Windows 10, подчертават от Intel (снимка: Intel)

Microsoft разчита в голяма степен на партньори от ранга на Intel в усилията си да убеди клиентите да преминат към операционна система Windows 10. Това става ясно от публикация на CRN, която цитира ръководителя на американския партньорски бизнес на Intel – Джейсън Кимри.

„Работим заедно, за да помогнем на клиентите да мигрират към Windows 10 възможно най-бързо – чрез услуги, предлагани от доставчици на решения или от нашите OEM партньори, които имат новаторски платформи за доставка”, казва Кимри.

Microsoft ще спре да обслужва Windows 7 на 14 януари 2020 година. След това техническата помощ и автоматичните актуализации от Windows Update няма да бъдат достъпни.

Джейсън Кимри подчертава, че за потребителите е еднакво важно да обновят компютрите си и да направят ъпгрейд до Windows 10. Новите процесори Intel Core vPro от осмо поколение осигуряват с до 80% по-висока производителност, по-добра многозадачност с приложения под Windows 10, както и по-дълъг живот на батерията.

За да помогне на партньорите да се възползват от новите възможности, Intel ребрандира своята партньорска програма и същевременно добавя нови инструменти за обучение и сътрудничество.

Програмата, наречена Intel Partner Alliance, включва два нови инструмента: Intel Partner University и Intel Solutions Marketplace. Тези възможности ще станат достъпни за партньорите през втората половина на 2019 г.

Коментари по темата: „Intel подпомага прехода към Windows 10”

добавете коментар...

  1. теров

    То убаву ще инсталираме Линукс, ама какво ще работим на него? Че една камара програми с които си изкарваме хляба липсват – КАД, КАМ, ГИС да не изброявам нататък! Пък и линуксчиите са твърде заети да плют Уиндос и не щат да пишат безплатен фрее опън сорс специализиран софтуер!

  2. Байкалски ЛинуксЧия

    Anonymous, какъв монопол след като имаш 1000 Линукса кой от кой по-красиви? Имаш АМД, Байкали, Елбруси и разни китайски процесори! Ся, що тъй масата хора не ги шът е друг въпрос! Сигурно само най-умните и невероятно красиви индивиди знаят!?

  3. Василев

    То е достатъчно, че всички нови компютри от две години насам излизат само с драйвери за Windows 10. Единствената алтернатива е Linux. Мога да посъветвам всички, които искат да се оттърват от Уиндоус, да си инсталират Linux. Една чудесна версия е например Linux Mint. Може да се инсталира и като втора, самостоятелна операционна система, с Уиндоус. Инсталацията е дори по-лесна, от тази на Уиндоуса.

  4. Anonymous

    Спят ли комисиите и организациите за борба с монопола и картелните сделки и споразумения ааа??? Е това ако не е тотален монопол и картел трябва да сме без мозък ако не го виждаме и осъзнаваме!

  5. Пенчо

    Майната и на ОС!

  6. Димитър Иванов

    Преведено това означава – работим усилено за да накараме света да приеме една ОС която не му трябва, защото върши същото като предната и да купи още едни милиони железа хардуер, които вършат същото като предните

    ———По-точно не може да се каже!!

  7. :o)

    „Работим заедно, за да помогнем на клиентите да мигрират към Windows 10 възможно най-бързо – чрез услуги, предлагани от доставчици на решения или от нашите OEM партньори, които имат новаторски платформи за доставка”, казва Кимри.

    Преведено това означава – работим усилено за да накараме света да приеме една ОС която не му трябва, защото върши същото като предната и да купи още едни милиони железа хардуер, които вършат същото като предните 🙂

  8. dedo

    Абе Иванчо, що се кахъриш?! Не си ли минал на руския процесор Байкал и Российская ОС «Эльбрус»?

  9. Иван

    Те да си затворят умишлено оставените вратички и да спрат да лъжат ,пък после да мислят за скапаните прозорци

Коментар