Индийци купиха солидни софтуерни активи от IBM

IBM продаде на индийци софтуерни активи за 1,8 млрд. долара (снимка: IBM)

Индийската ИТ компания HCL Technologies приключи сделката по придобиване на редица софтуерни активи на IBM. Стойността на сделката възлиза на 1,8 милиарда долара, съобщи ZDNet.

IBM отстъпва на HCL бизнес, свързан с развитието на седем софтуерни платформи: Appscan (разработка на приложения), BigFix (управление на устройства), Unica (автоматизация на маркетинга), Commerce (развитие на е-търговия), Portal (комбинира приложения и съдържание), Notes & Domino (е-поща и разработка на приложения) и Connections (съвместна работа).

Всички тези решения на IBM вече ще се развиват от ново подразделение, наречено HCL Software. В допълнение, HCL и IBM са сключили споразумение за интелектуална собственост, свързано с пет от платформите, предмет на сделката.

Според официално изявление на HCL Technologies пред инвеститори, индийската компания планира да предлага продуктите на IBM под формата на услуги.

„Продуктите, които придобиваме, се отнасят към големи и растящи сегменти от пазара като сигурност, маркетинг и търговия, които с явяват стратегически важни за HCL”, казват от компанията.

Коментар