MLS Easy TS 4G: базов телефон с бутони и гласов асистент

За някого MLS Easy TS 4G може да изглежда като „нещо от миналото”, но всъщност е напълно съвременен телефон с Android и гласов асистент на български! (снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

В надпреварата между смартфоните на пазара като че ли напълно забравени останаха обикновените, семпли телефони с бутони – макар че те са предпочитани от немалко хора, като се започне от търсещите „дигитален детокс” до възрастните, които настояват на хубавите физически „копчета”, и всички, които усещат себе си „далеч” от смартфон-модата.

Моделът MLS Easy TS 4G съчетава най-доброто и функционалното от света на смартфоните – включително функцията за гласов асистент – с удобството на базовия телефон с бутони.

Компактност и лекота

За някого MLS Easy TS 4G може да изглежда като „нещо от миналото” със своята физическа клавиатура и относително малкия екран над нея. Но в случая не става дума нито за носталгично старомоден модел, нито за възраждане на някоя легенда от зората на мобифоните.

Телефонът е лесен за боравене, удобен за по-възрастните със своите големи бутони и в същото време функционален, благодарение на сензорния екран и вградените полезни приложения.

Изключително лек е – тежи само 118 грама – и се побира лесно навсякъде – в раницата, в дамската чантичка, дори в джоба на ризата. В същото време борави с две SIM карти, така че може да обслужва два телефонни номера.

Екран

2,8-инчовият диагонал на екрана при резолюция от 320 на 240 пиксела е нещо доста скромно за днешните концепции, но изглежда съвсем адекватно, когато вземем предвид размера на устройството и неговото предназначение.

Е, дисплеят не позволява голям ъгъл на видимост, но погледнат фронтално, неговата контрастна цветова схема на менюто прави управлението много лесно. Повърхността е сензорна, така че изборът на меню може да става както чрез бутоните, така и чрез директно докосване на екрана.

Софтуер

Макар на пръв поглед да изглежда старомоден, MLS Easy TS 4G всъщност се основава на модерен четириядрен процесор с един гигабайт работна памет, работещ под Android 6.0.

Тъй като дисплеят е твърде малък за класическия интерфейс на операционната система, MLS е „покрит” със свой собствен стартер, оптимизиран за малък дисплей. Той предлага само няколко най-базови функции, очаквани от мобилния телефон.

Няма Play Store, няма и опции за инсталиране на приложения. И това не е странно, като се има предвид за кого е предназначен. Всъщност в този си вид той е идеален за онези, които искат телефонът да е просто „ало”, за възрастни хора, за деца.

Има и приложение със списък на най-близките аптеки (въпреки че няма GPS, телефонът може да получи позиция от Wi-Fi или мобилни предаватели).

Навигацията из менюто е лесна, а всички опции са там, където се очаква да бъдат. Едрият шрифт и едрите икони го правят лесен за ползване.

MAIC

Въпреки, че е съвсем базов, този телефон се отличава с едно от най-големите удобства на смартфон света: възможността за гласово управление. Базиран на изкуствен интелект, MAIC – Център за изкуствен интелект на MLS – е софтуерна система, която улеснява използването на телефона чрез гласови команди.

С активиране на MAIC и гласова команда е възможно да се изпълняват всички основни задачи, като обаждане, диктуване на SMS съобщения, намиране на най-близката аптека или бензиностанция, превод на думи или изречения, търсене в интернет. При все това асистентът „говори” и „слуша” български език!

Като цяло разпознаването на команди и изпълнението на задачите функционират изненадващо добре. Улеснението е огромно, особено в ситуации като писането на съобщения, например.

Батерия

Батерията осигурява средно три дни работа. При пестеливо ползване може да издържи до 120 часа, а при интензивно говорене – около 15 часа време за разговори.

Камера

8-мегапикселовата камера е с ниска разделителна способност, но тя е напълно достатъчна за тези, на които е предназначен този телефон. Вградената постоянна памет от 8GB ще осигури достатъчно място за съхранение на снимките, любимите мултимедийни файлове и записи. Е, ако се окаже недостатъчна, може и да се разшири посредством microSD карта с капацитет до 32GB.

Наличност

Смартфоните с бранда MLS се предлагат отскоро на пазара у нас от дистрибутора Innovo България. Няколко модела вече са налични в търговската мрежа на оператора Теленор – на лизинг или в брой с абонаментен план, както и самото устройство отделно – без абонаментен план.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „MLS Easy TS 4G: базов телефон с бутони и гласов асистент”

добавете коментар...

  1. МИТКО

    ЦЕНА — УВАЖЕМИ Г—ЖИ И Г—-ДА ТОВА Е НАЙ ВАЖНО С ТЕЗИ ЕКСТРИ МИСЛЯ ЧЕ НЯМА ДА Е НА ЦЕНА ПОМАЛКА ИЛИ НА ЦЕНА 120 лв

  2. МИТКО

    ОТ ВСИЧКИ МОДЕЛИ ИМА ЛИ ПО ЛЕК ОТ 118ГР НО С 2,8 ИНЧОВ ДИСПЛЕЙ

  3. Володя

    Цена

Коментар