IBM очаква растеж от поглъщането на Red Hat

IBM ще расте чрез разширяване на обхвата на Red Hat, заяви Джини Ромети (снимка: IBM)

Във вторник IBM затвори дългоочакваното придобиване на Red Hat за сумата от 34 милиарда долара. Така американският ИТ гигант вече предлага водеща платформа за хибридни облаци.

Главният изпълнителен директор на IBM Джини Ромети заяви пред CNBC, че очаква Red Hat да генерира 2% от годишния растеж на топ линията продукти на компанията през следващите години. По нейните думи, Red Hat има значителен обхват, но не и операции в 175 страни, които IBM поддържа.

„Ние ще растем чрез разширяване на [обхвата на] Red Hat”, обясни Ромети в интервю заедно с главния изпълнителен директор на придобитата компания Джим Уайтхърст. „Това наистина е игра, която помага на целия IBM, и разширява това, което е направил Red Hat, а заедно ще го правим още по-добре”.

Платформата на Red Hat работи не само в облака на IBM – не само в частни облаци, но и на всеки друг публичен облак, независимо дали е Amazon, Microsoft или Google, подчерта Ромети.

В последните три тримесечия IBM регистрира спад на годишна база, след като през 2017 г. прекъсна период от 22 последователни тримесечия на намаляване на приходите. Според анализатори, платформата Red Hat OpenShift може да привлече повече бизнес за IBM.

Коментари по темата: „IBM очаква растеж от поглъщането на Red Hat”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Що блонди чупи пръсти ?

Коментар