UnHackMe – ефективна защита от руткитове

UnHackMe открива и елиминира заплахи от типа на руткитовете (екранна снимка: UnHackMe)

Когато говорим за опазване на компютъра от злонамерен софтуер, има много решения, готови да отговорят на вашите нужди. Въпреки това заплахите все повече се увеличават и нежеланият достъп до лични данни и кражба на информация е един от актуалните проблеми в днешно време.

UnHackMe е програма, която се опитва да защитава вашия компютър от нежелан достъп чрез конкретен тип злонамерени софтуери, известни като „руткитове”.

Интерфейсът на програмата е лесен за използване и е базиран на табове, така че достъпът до опциите и функциите не е проблем. За да сканирате компютъра си за „троянци”, просто трябва да натиснете бутона „Check me now!”. Показва се нов изскачащ прозорец, който позволява да сканирате за злонамерен софтуер или да почистите, защитите и архивирате файлове на компютъра.

Ако изберете да сканирате компютъра за злонамерен софтуер, UnHackMe ви предлага четири опции: да изпратите справка, да сканирате стартиращите елементи на Windows, да извършите онлайн мулти-антивирусно сканиране или да разкриете скрити/заразени файлове.

След сканирането на стартиращите елементи, можете да решите какво да правите с всеки от идентифицираните проблеми: да изтриете файла, да го оцените като „фалшиво положителен” или да изискате допълнителна помощ.

UnHackMe е платена програма, достъпна в различни версии (екранна снимка: UnHackMe)

UnHackMe включва и функцията „реаниматор”, която може да използвате, за да извършите пълна проверка за шпионски софтуер. В допълнение към това, можете да архивирате системните файлове, за да ги възстановите бързо в случай на вирусна атака.

Освен това UnHackMe разполага с вграден Restore Manager, който може да ви помогне да възстановите Windows към предишно състояние.

UnHackMe ви позволява да активирате защита в реално време, да планирате сканирания, както и да създавате списък с изключения. Освен това всеки път, когато Windows се рестартира, приложението може да провери за съществуващи руткитове.

В заключение, UnHackMe е лек инструмент, предназначен да предотврати щети на компютъра от руткитове, както и да защити потребителя от маскирано проникване и кражба на данни. Цените на продукта започват от $39,95 за доживотен лиценз.

Даунлоуд: UnHackMe

Коментар