Awesome Screenshot за Chrome – по-лесният начин за скрийншоти

Снемането на скрийншот се задейства от бутон, поставен точно до лентата за търсене

Софтуерът Awesome Screenshot за Chrome e разширение за най-популярния браузър, което ще ви позволи бързо да снемате екрани при сърфиране в уеб, чрез няколко поддържани от програмата метода.

За да инсталирате плъгина, е достатъчно да сложите CRX файла в раздела  „Разширения” на Chrome. Снемането на скрийншот се задейства от бутон, поставен точно до лентата за търсене. Може да заснемете видимата част на страницата, избрана област или цялата страница.

Awesome Screenshot ви предоставя няколко инструмента за редактиране. Така например, имате възможност да изрежете част от екранната снимка, да нарисувате правоъгълник, елипса, стрелка, линия, да нанесете „блър” ефект (замъгляване), да вмъкнете текст, както и да изберете цвят. Когато са направени всички необходими модификации, просто кликнете върху бутона „Готово”.

Всички екранни снимки се качват на уеб сайта на разработчика Diigo.com. Освен това можете да ги запишете във файл (PNG или JPG формат), да ги копирате в клипборда, както и да ги отпечатате.

Помощната програма ви позволява също да настроите интервал за закъснение – удобна опция, когато искате да заснемете определено меню, например. Освен това приложението ви позволява да зададете „шорткът” за снемане на пълния десктоп, видимия прозорец или избрана област.

Малкото по обем разширение се интегрира гладко в Chrome и не причинява проблеми с производителността, като например сривове.

В заключение, Awesome Screenshot предоставя просто решение за скрийншот на уеб страници, докато използвате браузъра Chrome. Приложението идва заедно с няколко стандартни инструмента за рисуване, което го прави подходящо за всички потребители, дори тези без познания в обработката на изображения.

Даунлоуд: Awesome Screenshot за Chrome

Коментари по темата: „Awesome Screenshot за Chrome – по-лесният начин за скрийншоти”

добавете коментар...

  1. :o)

    Има един клавиш от 100 години на клавиатурите викат му ПРИНТ СКРИЙН… 🙂

Коментар