Google тества социална мрежа Shoelace за офлайн срещи

Социална мрежа на Google цели да събира в реалния живот (снимка: CCO Public Domain)

Google изглежда не може да устои на желанието да създаде нова социална мрежа, дори след като затвори проекта Google+ за обикновени потребители. Екипъта на отдела „Area 120” разработва социална мрежа Shoelace, която помага на хората да се събират в реалния живот, съобщи Gizmodo.

Как работи новата мрежа? Вие избирате интересите си, а създателите ви помагат да се свържете с хора със същите интереси, за да участвате заедно в различни дейности. Ако сте нов в града, например, можете да намерите ентусиасти за тичане в парка или за разговори в местния книжен клуб.

Важно е, че можете да споделяте дейности с други хора, независимо дали те имат Shoelace. В този случай не е задължително да създавате Facebook събитие, за да откриете хора със същите интереси.

В момента обаче не всеки може да опита Shoelace. Достъпът до мрежата е само с покана, и то за хора, които живеят в Ню Йорк. Дали мрежата ще стане публична зависи от представянето й в тестовете.

Ако не друго, това е сравнително нова идея за социална мрежа. Google очевидно се се опитва да ни измъкне от телефоните с проекта Shoelace.

Коментари по темата: „Google тества социална мрежа Shoelace за офлайн срещи”

добавете коментар...

  1. ха

    Относно срещи според интереси вече имам и българска социална мрежа – myeducationclub. Определено Google имат време за губене и за губене на клиентите си, защото въпросното начинание дори и да го реализират е почти сигурно, че след 2 години максимум ще го закрият.

  2. ха

    Интернет гигант (като Google) и “офлайн срещи” са нещо несъвместимо! Винаги виртуалното представяне е по-различно от реалното и начините за срещи са винаги минавайки по нестандартни пътища, дори и такива в Интернет (примерно опознаване на опонента в някакъв тематичен Интернет форум).
    От друга страна социална мрежа за контакт между хората в зависимост от тяхните познания и интереси вече съществува и в България. Намира се тук: myeducationclub.com. Странно как technews.bg не са писали изобщо никаква статия за това начинание, след като то определено е интересно технологично събитие в българския Интернет.

Коментар