mrViewer – удобна програма за изображения и видео

mrViewer е програма за разглеждане на изображения и възпроизвеждане на видео файлове (екранна снимка: mrViewer)

mrViewer е компактна програма за Windows, чиято цел е да ви помогне да отваряте изображения и да възпроизвеждате видео файлове. Тъй като това е „портативна” програма, тя не оставя никакви следи в системния регистър на Windows.

Можете да копирате mrViewer на всяка USB флашка или на други устройства и да я вземете със себе си, когато трябва да използвате видео плейър и визуализатор на изображения, без да се налага да преминавате през инсталационните стъпки.

mrViewer работи с голямо разнообразие от файлови формати, вкл. BMP, JPG, PNG, MAP, DPX, MP4, MPG, MOV, AVI, DIVX, WMV и др. Потребителският интерфейс не е много интуитивен, но са предвидени пояснения за възможностите на програмата.

Можете да добавите файлове за разглеждане, като просто ги плъзгате и пускате в основния панел или като използвате вградения бутон за преглеждане.

Нещо повече, можете да зададете скоростта на кадрите, да прескочите до началото или края на клипа, да регулирате силата на звука, да промените стойността на RGB настройките и т.н.

mrViewer предлага и поддръжка на клавишни комбинации – например за преминаване към режим на цял екран. Освен това са предвидени възможности за анализ на хистограма, използване на писалка за редактиране на изображения и др.

И на последно място, но не по важност, налична е подробна информация за всеки файл, вкл. име, размер, пропорции, гама, формат, памет, компресия, дата на създаване.

mrViewer идва заедно с полезни функции, но GUI не е интуитивен и новаците ще се нуждаят от повече време, за да конфигурират специални параметри.

Даунлоуд: mrViewer

Коментар