Norton Power Eraser – открива пропуските на антивируса

След сканиране Norton Power Eraser показва описание на всеки съмнителен обект и препоръчително действие (източник: Norton)

Дори да имате класически антивирус, със защита в реално време, някои специфични заплахи за сигурността могат да останат скрити дълбоко в системата и да причинят щети. Тогава на помощ идват инструменти като Norton Power Eraser.

Това е лесен за ползване софтуер, който повишава сигурността на системата. Дори и начинаещи потребители няма да срещнат трудности при използване на Norton Power Eraser, благодарение на неговия интуитивен интерфейс.

Програмата има три главни компонента:

  • сканиране за рискове
  • отмяна на предишната корекция
  • конфигуриране на разширени настройки

В конфигурацията по подразбиране можете да пуснете сканиране на компютъра за различни типове заплахи. Norton Power Eraser ще покаже като резултат описание, тип и статус на всеки съмнителен обект, заедно с предложение за действие – като например, премахване.

Имайте предвид, че за да се приключи задачата по елиминиране на заплахата, компютърът трябва да бъде рестартиран. Самият разработчик предупреждава, че програмата е агресивна и понякога може да предложи за изтриване безопасни програми, но това не е фатално, тъй като винаги можете да отмените изтриването.

В допълнение, може да поискате от Norton Power Eraser да създаде точка за възстановяване на системата, преди да реши даден проблем – така ще можете да върнете системата към стабилно състояние, ако възникнат проблеми. Същевременно, програмата генерира отделен лог файл.

Предвиден е и режим за напреднали, който дава допълнителни възможности – например, сканиране с помощта на Norton Cloud, за да се прецени репутацията на конкретен файл или папка, търсене в компютър с няколко инсталирани версии на Windows и др.

Norton Power Eraser позволява на потребителите да задават различни настройки – прокси конфигурация, промяна на папката за съхранение на лог файла, показване само на лоши файлове, изключване на рууткит сканиране, изтриване на историята на логовете, както и възстановяване на фабричните настройки.

Даунлоуд: Norton Power Eraser

Коментар