Huawei избрал страхотно име за мобилната си платформа

Huawei ще даде красиво име на своята мобилна операционна система (снимка: CCO Public Domain)

Ако името има значение за успеха на даден продукт, Huawei може да разчита на летящ старт за своята мобилна операционна система. Тя ще носи красиво име, не по-малко привлекателно от Android.

Притисната от санкциите на САЩ, китайската компания работи усилено за създаване на собствена операционна система за смартфони, но досега никой не знае точно кога ще излезе тя и как ще се нарича.

Различни източници приписват различни имена на мобилната платформа, като най-често се говори за Hongmeng, Ark и Oak. Но изглежда Huawei е избрала друго име, много по-„хармонично” от изброените.

LetsGoDigital съобщава, че китайският гигант е подал заявление в Европейското патентно ведомство за регистрация на нова търговска марка Harmony. В описанието се казва, че тя ще се използва за операционна система.

Наскоро от самата компания разясниха, че Hongmeng OS е платформа за IoT устройства. Все по-очевидно е, че операционната система за смартфони и таблети на Huawei ще носи друго име, а Harmony звучи страхотно.

Новото име несъмнено е красиво, привлекателно, много по-удачно и запомнящо се от всички спрягани досега варианти. Феновете на китайския бранд едва ли ще чакат дълго, за да научат официално името на новата ОС – Huawei ще я представи вероятно още тази година.

Коментари по темата: „Huawei избрал страхотно име за мобилната си платформа”

добавете коментар...

 1. Нико

  Пълен тъпак си. Аз ползвам от години само флагмани на всички марки. До сега по-добър от p30 pro не съм ползвал.

 2. Ник

  Пълен тъпак си. Аз ползвам от години само флагмани на всички марки. До сега по-добър от p30 pro не съм ползвал.

 3. Мхм

  Купувал съм за подарък на майка ми, пълен боклук – китайско менте и естествено, никога повече няма да купя пак. На китаец да разчиташ да ти направи софтуер

 4. ха

  Мхм, защо си мислиш, че успеха или провала на Huawei е свързан с твоя личен избор. Вероятно нямаш Huawei смартфон и по твоята логика Huawei и до момента са провал в продажбата на смартфони, защото ти не си купувал такъв.

 5. Anonymous

  “LetsGoDigiatal” !

 6. Мхм

  Както и да я нарекат, нямат никакъв шанс, ще зарежа андроид, да им ползвам китайското менте операционна система

Коментар