Apple разследва експлозия на iPhone 6 в ръцете на момиче

iPhone 6 се възпламенил в ръцете на момиче от Калифорния (снимка: CCO Public Domain)

Apple ще разследва сериозен инцидент с един от нейните смартфони. Става въпрос за експлозия на iPhone 6, собственост на 11-годишно момиче от Калифорния, съобщи AppleInsider.

Кайла Рамос гледала видео в YouTube в спалнята на сестра си, държейки iPhone 6. „Седях, с телефон в ръката си, а после видях искри, които летяха навсякъде, и просто го хвърлих върху одеялото”, разказва Рамос.

Мария Адата, майка на Кайла, се обадила на следващия ден в Apple, откъдето я помолили да изпрати снимки на смартфона, повреден от експлозията, и да достави самото устройство на търговеца, от когото е купен злополучният iPhone 6.

В коментар на инцидента Apple заяви, че ще проведе разследване, тъй като може да има редица причини за запалване и експлозия на смартфон – например използване на кабели за зареждане и зарядни устройства от т.нар. „трети страни”.

Смята се, че именно използването на неоторизирани аксесоари е довело до възпламеняване на iPhone през 2016 г. в Британска Колумбия, което причини пожар в къщата на фермер.

Коментар