DocuFreezer – конвертира Office документи в PDF и изображения

Програмата DocuFreezer конвертира DOC, XLS или PPT документи в такива само за четене (екранна снимка: DocuFreezer)

DocuFreezer е полезен софтуерен инструмент, който ще ви помогне да конвертирате файлове от Microsoft Office в PDF или графични формати, запазвайки оформлението им във вариант само за четене.

Софтуерът поддържа документи на Word, таблици на Еxcel и презентации на PowerPoint и е способен да извършва пакетно конвертиране (batch converting) на избраните файлове. Името на програмата е вдъхновено от основната функция, която изпълнява.

Чрез конвертиране на редактируеми файлове с данни във формати само за четене, софтуерът създава PDF файлове или изображения, които не могат да бъдат променени така, както DOC, XLS или PPT документ. По този начин софтуерът  „замразява” съдържанието на оригиналните файлове и ги предпазва от промяна.

Изходните файлове поддържат оформлението на страницата, шрифтовете и запазват вътрешни или външни връзки. Това ги прави подходящи за презентации на живо, за прехвърляне или за отпечатване, без загуба на текст или шрифтове.

Софтуерът е в състояние да конвертира входните файлове в PDF или във формати за изображения, като например JPG, PNG или TIFF. Можете да изберете да запазите цветните атрибути на файла, като го преобразувате в цветен документ. В противен случай, можете да отхвърлите цветните данни и да запишете изображение със степени на сивия цвят, постигайки по-добра компресия и по-удобен размер на файла.

Ако искате да запишете документите си като JPG, можете да избирате между режимите „истински цвят” или „сива гама”, докато в случая на PNG и TIFF можете да изберете и монохромен режим. Програмата също така поддържа изход в PDF-A и обикновен PDF формат.

DocuFreezer ви позволява да добавяте няколко файла в списъка с чакащи и да ги обработвате поотделно или да позволите на софтуера да ги конвертира пакетно. Избирате изходна папка и формат и след това програмата автоматично ще конвертира вашия списък с документи.

В заключение, DocuFreezer е лесно за използване приложение, което може да ви помогне, когато трябва да конвертирате множество Office документи във формати само за четене.

Доаунлоуд: DocuFreezer

Коментар