Ще печатат OLED панели по струйна технология

Индустрията на OLED панелите се подготвя за серийно производство по струйна печатаща технология (снимка: CCO Public Domain)

Производители от Япония и други държави разработват технология за струен печат на OLED панели. Очаква се компанията JOLED първа да пусне комерсиално производство по тази технология през 2020 г., съобщи Digitimes, позовавайки се на източници от индустрията.

Китайските играчи в сектора, вкл. BOE Technology, China Star Optoelectronics Technology (CSOT) и Tianma Microelectronics, също подготвят производствени линии за струен печат на OLED, които се очаква да заработят през 2020-2021 г.

Нещо повече, китайските производители имат шанс да изпреварят корейските си конкуренти, които в момента доминират в сектора на OLED (панели с органични светодиоди).

Китайците демонстрираха предимства в усвояването на струйния печат на OLED панели по време на изложението Display Week SID 2019. В частност, компанията BOE представи 55-инчов ТВ панел OLED, Tianma – Full HD панел с диагонал 4,92 инча, а CSOT разкри 31-инчов UHD панел.

Тайванската AU Optronics (AUO) пусна експериментална линия 3,5G за печат на OLED панели. Производителят вярва, че в близко бъдеще ще усвои струйната технология в комерсиални мащаби.

Според наблюдателите на индустрията, предлагането на OLED панели по метода на струен печат ще нарасне от 105 хиляди броя през 2020 г. до 1,3 млн. броя през 2024 г. Сумарната площ на тези панели ще се увеличи за същия период от 209 хил. кв.м. до 7,3 млн кв.м.

Коментари по темата: „Ще печатат OLED панели по струйна технология”

добавете коментар...

  1. ха

    За крайния потребител цената на продукта ще е много по-ниска. В бъдеще може и да се стигне дотам, че да почнат да продават принтери за печатане на OLED върху хартия. Но никак няма да е скоро това, защото все още изработката става с много токсични материали.

  2. Anonymous

    И по какъв начин всичко това засяга крайния потребител?

Коментар