Програмирането не е само за техничари, според шефа на eBay

За да не загубят мястото си в света, хората трябва да имат както хуманитарни, така и технически познания, смята Дени Уениг (снимка: еBay)

Всеки трябва да може да програмира, за да не загуби мястото си в съвременния свят, смята главният изпълнителен директор на онлайн аукциона eBay Девин Уениг, цитиран от Fortune.

Според него, мнозина погрешно смятат, че само „техничари” трябва да могат да програмират. Всъщност цифровата технология сега се използва във всички индустрии и предприятия.

Уениг вярва, че способността за програмиране ще помогне дори на учителя по английски език. Защото писането на код ви кара да мислите за света по различен начин, структурира вашето мислене. Така че мозъкът се научава да установява връзки между различните понятия.

В допълнение, шефът на eBay припомня, че живеем в бързо променящ се свят. Компютрите вече достигат, а понякога и надминават човешките способности. За да не загубят мястото си в света, хората трябва да имат както хуманитарни, така и технически познания.

Коментари по темата: „Програмирането не е само за техничари, според шефа на eBay”

добавете коментар...

  1. Technewgen

    Ама и ти се изказа…Адски “компетентно”

  2. Saevar

    незнам дали статията е разбрана грешно от автора или Дени Уениг незнае разликите между програмиране и скриптиране, според мен е искал да каже че всеки за в бъдеще ще трябва да може да пише скриптове .. за програмирането трябва да се компилира.. това води до мощна машина която обикновените работници в офисите неполучават…

Коментар