iPhone XR се очертава като най-успешният смартфон на Apple

48% от продажбите на айфони през последното тримесечие се падат на iPhone XR (снимка: Apple)

iPhone XR е най-продаваният айфон в САЩ през третото финансово тримесечие на Apple и заедно с моделите от 2018 г. заема не по-малко от 67% от продажбите за същия период, по данни на CIRP.

По-конкретно, 48% от продажбите на айфони през тримесечието се падат на iPhone XR, което означава, че най-достъпният модел от 2018 г. е продаван по-добре от iPhone 8 Plus и iPhone X заедно през разглеждания период.

iPhone XR е доминиращият iPhone модел, коментира Джош Ловиц, основател и управляващ партньор на CIRP. „Неговият 48-процентен дял от продажбите за тримесечието е най-високият, който сме виждали за индивидуален модел – от iPhone 6 през 2015 г., който споделяше лидерство с 6 Plus, но при само два остарели модела, предлагани като алтернатива”.

Apple е наложила с голям успех на пазара конкурентен модел, със среден по големина екран и цена, която е близо до тези на водещите Android телефони, допълва анализаторът.

CIRP също така изнася данни за продажбите на Apple услуги. Не е изненадващо, че около 48% от собствениците на iPhone са закупили допълнително iCloud съхранение.

По подразбиране, услугата iCloud включва 5GB пространство в облака, но почти половината потребители на iPhone в САЩ плащат за допълнително място, в което да преместят своите архиви, снимки и видеоклипове.

Apple Music също е успешна – над една трета (35%) от собствениците на iPhone са закупили абонамент за услугата, докато Apple Podcast се приближава много близо до нея с 30%. Въпреки критиката, Apple News се справя доста добре, достигайки 15-процентен дял от потребителската база на Apple.

По традиция, Apple ще представи ново поколение айфони през септември. Очакват се три нови модела, които ще наследят триото, пуснато през 2018 г.

Коментар