Продажбите на дронове ще нараснат трикратно за 10 години

Дроновете се използват най-често за изследване на терени за нуждите на различни индустрии (снимка: CCO Public Domain)

Обемът на световния пазар за безпилотни летателни апарати (дронове), използвани от потребители и фирми (с изключение на военната техника), ще достигне $4,9 млрд. през 2019 г., а през следващите 10 години ще се увеличи до $14,3 млрд., съобщи Ройтерс, цитирайки проучване на Teal Group  – компания, специализирана в авиационната индустрия.

Според експертите, около три четвърти от предлаганите безпилотни летателни апарати за потребителска и търговска употреба идват от китайски производители. През май т.г. СNN публикува предупреждение на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, че американските компании „трябва да бъдат внимателни”, ако техните данни от дронове се „съхраняват при производителя или трети страни”.

В проучването се посочва, че най-големият сегмент на пазара на дронове е контролът на производството, който обхваща индустрии като строителството, енергетиката и минното дело. Предприятията от тези индустрии използват безпилотни летателни апарати за изследване на терена и електропроводите.

Вторият най-популярен сегмент в продажбите на дронове е земеделието, сочи експертният анализ. Тук безпилотните летателни апарати се използват за пръскане на селскостопански култури и анализиране на земеделските полета.

Коментари по темата: „Продажбите на дронове ще нараснат трикратно за 10 години”

добавете коментар...

  1. Max

    На снимката DJI Phantom 4.

Коментар