HPE насочва инвестиции към Индия, наема 10 000 души

HPE подчерта важността на Индия за глобалния бизнес на корпорацията (снимка: HPE)

Американската ИТ корпорация Hewlett Packard Enterprise (HPE) обяви голяма инвестиция в Индия и планове за собствено производство в страната, съобщава местното издание The Economic Times.

През следващите пет години HPE ще инвестира половин милиард долара в Индия, за да разшири бизнеса си там. Компанията също така възнамерява да изгради собствено предприятие в страната.

В кампуса „Mahadevapura Campus”, разположен в предградието на Бангалор, HPE ще построи нова високотехнологична сграда. Предполага се, че в нея ще работят над 10 хиляди служители, с модерно изследователско оборудване.

„Индия е една от най-големите и най-бързо развиващите се икономики в света. Нашите инвестиции ще допринесат за по-нататъшното развитие на тази страна като основен пазар за глобалния бизнес на HPE и ще донесат полза на нашите клиенти, партньори, служители и за гражданите на Индия”, казва президентът и главен изпълнителен директор на HPE Антонио Нери.

HPE възнамерява да пусне в Индия производство на безжични продукти и устройства от категорията „интернет на нещата” (IoT) с марката Aruba. Това ще се случи още до края 2019 г., уточняват от компанията.

Коментар