Голяма авиокомпания приема плащания в биткойн

Norwegian Airlines пусна нова услуга за обмен на биткойни и покупка на билети с криптовалута (снимка: Norwegian Airlines)

Водещата европейска виокомпания Norwegian Airlines пусна услуга, която позволява на клиентите да извършват сделки с биткойни. Криптовалутата може да се използва и за закупуване на билети, съобщи Gizchina.

В допълнение, новата услуга ще даде възможност на клиентите на Norwegian Airlines да трупат точки от транзакции, които впоследствие да използват за получаване на отстъпки при пътуване с авиокомпанията.

Norwegian Airlines е една от най-големите авиокомпания в Европа. За миналата година обаче тя отчете загуба от около $170 млн. За да подобри финансовото си състояние, компанията реши да стартира нова услуга на база криптовалута.

Това не е първият случай, когато европейска компания се опитва да подобри финансовото си състояние, използвайки криптовалута. Но въпреки факта, че биткойн е много популярен по света, въвеждането на новата услуга не гарантира на Norwegian Airlines, че ще се избави от финансови проблеми.

Междувременно криптовалутите започват да се приемат като средство за плащане и в различни туристически компании. Така например, американската Expedia приема биткойни за резервиране на хотелски стаи, както и за плащане на полети до определени дестинации.

Хората, които пътуват често, се сблъскат с проблем при изчисляване на обменните курсове, докато използването на биткойни за заплащане на различни услуги може да им спести пари.

Коментар