Тръмп няма да прави компромиси с Apple

„Произвеждайте в САЩ, няма да има никакви мита”, заяви Доналд Тръмп по адрес на Apple
(снимка: Shealah Craighead / White House)

Американският президент Доналд Тръмп заяви в петък, че неговата администрация няма да прави на Apple никакви отстъпки относно митата на компонентите за Mac Pro, произведени в Китай.

Apple няма да получи по-ниски вносни мита или освобождаване от тях за компонентите на Mac Pro, произведени в Китай. „Произвеждайте ги в САЩ, няма да има никакви мита”!, заяви Тръмп.

Говорител на Apple все още не е коментирал изказването на президента, но акциите на компанията започнаха да поевтиняват след като медиите разпространиха новината от Белия дом, отбелязва Ройтерс.

По-рано този месец Apple призова търговския представител на САЩ да анулира вносните мита от 25% за 15 компонента, включително части за настолни компютри Mac Pro. Срокът за разглеждане на това искане от регулатора изтича на 1 август.

Коментари по темата: „Тръмп няма да прави компромиси с Apple”

добавете коментар...

  1. ха

    Нали трябва да се изтърси някоя провокативна глупост, защото иначе този форум съвсем е заспал… Ти не си наясно с тези методи, които можем да наречем “жълт стил”.

  2. ..

    ха, сам си противоречиш.

    На парите, които Apple държи в Ирландия, данъци в САЩ не дължи.

    Ина е, Apple имат доста инвестиции по света – купиха няколко компании в Израел, няколко в различни европейски държави, няколко в Англия; строят центрове за данни на няколко места в Европа.

    Хубаво е повечко да се информираш, преди да коментираш.

  3. ха

    Пука му на оранжевия къде си държи Apple парите. Важно е какви данъци плаща, а това пак си се определя не от Apple, а от политиците на оранжевия. Виж, ако Apple реши да инвестира в чужбина е друго нещо, но досега не се е случило това… Пък и е нож с две остриета.

  4. ..

    Така или иначе, тая тесла ще я отнесат потребителите, които плащат скъпо и прескъпо.

    Но, този тип компютри са за доста ограничен брой потребители, така че митата са капка в морето.

    Но, утре оранжевият като се разреве, че Apple си държат парите в чуждбина, Кук ще отговори, че няма да прави компромиси с администрацията му.

    Та палачинката има две страни 😀

Коментар