Тим Кук упрекна властите на САЩ за убийствата през уикенда

Тим Кук определи като „лудост” бездействието на законодателите на САЩ по отношение на контрола върху оръжията (снимка: Apple)

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че е „разбит” от масовите стрелби през уикенда в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, при които загинаха 29 души за по-малко от 24 часа.

Кук определи като „лудост” бездействието на законодателите на САЩ по отношение на контрола върху оръжията и призова за двупартийни усилия по въпроса, предаде CNBC.

При стрелба в събота в магазин на Walmart в Ел Пасо, Тексас бяха убити 20 души и ранени 26, а часове по-късно въоръжен мъж уби 9 души и рани 27 в Дейтън, Охайо.

Алън Патрикоф, основател на компанията за рисков капитал Greycroft и донор на демократите, призовава корпоративна Америка да окаже натиск върху Вашингтон за контрола върху оръжията.

„Мисля, че ни е необходима адски много повече активност от страна на лидерите на компаниите, за да излезем и масово да кажем: Трябва да направим нещо по въпроса”, каза Патрикоф в предаването „Squawk Box” на CNBC.

Не за първи път Тим Кук изразява опасенията си относно правителствените политики на САЩ. През 2017 г. той критикува остро изпълнителната заповед на президента Доналд Тръмп за временна забрана на влизането в страната на граждани от седем нации с мюсюлманско мнозинство.

Шефът на Apple също така се присъедини към група ръководители на технологични компании, които възроптаха срещу забраната на Тръмп трансджендъри да служат в армията на САЩ, наричайки я „дискриминация”.

Коментари по темата: „Тим Кук упрекна властите на САЩ за убийствата през уикенда”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Тръмп ги накара да плащат мита за вноса от Китай и го обърнаха на политика.

Коментар