Джеф Безос продаде акции на Amazon за милиарди долари

Джеф Безос ще финансира проекта Blue Origin чрез продажба на акции на Amazon (снимка: Amazon)

Само в рамките на една седмица главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос е продал акции на компанията на стойност няколко милиарда долара, съобщи Ройтерс. От компанията не са коментирали официално транзакцията.

В четвъртък и петък CEO-то на най-големия онлайн търговец се е разделил с акции на стойност 990 милиона долара, а общата стойност на акциите на Amazon, продадени през миналата седмица от Безос, достига 2,8 милиарда долара.

През последните три дни на юли Безос е продал акции на стойност около 1,8 милиарда долара, според регулаторни документи, подадени в Комисията за ценни книжа и борси.

Този ход на Безос идва като част от предварително обявен план за търговия 10b5-1. По-рано бизнесменът обяви, че планира да продава акции на стойност около 1 милиард долара всяка година, за да финансира своята ракетна компания Blue Origin.

Бившата съпруга на Безос, Макензи Безос, която в момента притежава дял на Amazon на стойност над 37 милиарда долара, сега е вторият най-голям акционер в интернет компанията.

Коментари по темата: „Джеф Безос продаде акции на Amazon за милиарди долари”

добавете коментар...

  1. @n/a

    Със сигурност не и ти …

  2. n/a

    Who cares ?

  3. Anonymous

    Всъщност продал 2,8 миларда.

Коментар