Cray с разочароващо тримесечие преди поглъщането от HPE

Продажбите на суперкомпютърни продукти Cray са намалели с 64% в периода април-юни (снимка: Cray)

Производителят на суперкомпютри Cray, който е в процес на присъединяване към Hewlett Packard Enterprise (HPE), публикува нерадостни финансови резултати за второто тримесечие на 2019 г.

За периода април-юни компанията отчита приходи в размер на 69 милиона долара, което е с 42% по-малко, отколкото преди една година. Нетните загуби през тримесечието нарастват с $11 млн. (27 цента на акция) до $43 млн. (1,03 долара за акция).

Продажбите на суперкомпютърни продукти Cray са намалели с 64%, в сравнение със същия период на 2018 г., и възлизат на $30 млн. Приходите от услуги през тримесечието нарастват с 5%, достигайки $39 млн.

Cray няма да дискутира финансовите резултати с анализатори и инвеститори, поради предстоящото сливане с HPE.

Продажбата на компанията на HPE за $1,3 млрд. беше обявена през май 2019 г. Акционерите на Cray ще получат от HPE по $35 за всяка тяхна акция. Това е със 17% повече от котировките към момента преди обявяване на сделката.

Всички формалности, свързани с продажбата на Cray на HPE, са планирани да бъдат уредени преди януари 2020 г. Сделката първо трябва да бъде одобрена от регулаторните органи.

Cray се очертава като най-скъпата покупка на HPE. Досега за такава се смяташе сделката за придобиване на производителя на решения за съхранение на данни Nimble Storage за $1,09 млрд.

Коментар