Улесняват пускането на Windows игри на macOS

Разработчиците на Parallels Desktop улесниха пускането на игри и тежки графични програми за Windows на macOS (снимка: Parallels Desktop)

Потребителите на macOS се задоволяват с малка селекция от игри от Steam и Mac App Store, като също така могат да пускат стари версии чрез програми за виртуализация на своите Mac компютри. Но разработчиците на Parallels Desktop улесниха пускането на игри и тежки графични програми за Windows на macOS с новата актуализация на пакета, която добавя поддръжка за DirectX 11.

Технологията на рендериране чрез Apple Metal ускорява графичното изобразяване с около 15% на macOS. Това все още не е достатъчно за пускане на най-новите игри за Windows с отлична графика, но виртуализирането на версии отпреди 5-7 години с 3ds Max и Microsoft Office е много добро.

В официалния списък с промени в Paralles Desktop разработчиците гарантират изпълнението на игри като Madden NFL 19, Age of Empires: Definitive Edition, Anno 2205, Railway Empire, Space Engineers, Frostpunk, Risk of Rain 2, FIFA 19, Fallout 4, Elite Dangerous, Prey (2017) ), Crysis 3 и Anno 1800.

Пакетът за виртуализация Parallels Desktop 15 идва също с поддръжка за Sidecar от macOS Catalina. Тази функция разширянае екрана на таблетите iPad. Така потребителите на пакета ще могат да пускат приложения за Windows директно на екрана на iPad.

Сред иновациите във версия 15 са също поддръжката за разширена работа със стилус Apple Pencil, подобрено влачене и пускане между двете системи, поддръжка за звукови карти Intel HDA, подобрена поддръжка на Bluetooth и др.

Актуализираният пакет за виртуализация вече е достъпен за закупуване, но новите функции, свързани с macOS 10.15, ще се появят едва с пускане на операционната система към края на годината.

Даунлоуд: Parallels Desktop

Коментар