А1 Alpha – втори собствен смартфон на телекома

Екранът на A1 Alpha има капковидно изрязан прорез и съотношение на страните 19:9 (снимка: A1)

Втори собствен смартфон пусна на българския пазар телеком операторът А1. Компанията позиционира новия модел А1 Alpha в средния клас смартфони.

A1 Alpha идва с 6,26-инчов IPS дисплей с резолюция HD+, капковидно изрязан прорез и съотношение на страните 19:9. Смартфонът разполага с двойна камера на гърба с изкуствен интелект (AI) за разпознаване на сцени и „боке” ефект.

Основната камера се състои от 13 MP сензор с отвор на блендата f/2.0 и 2 MP камера с отвор на блендата от f/2.4, която служи като сензор за дълбочина. Функция HDR спомага цветовете на изображенията да бъдат по-прецизни и по-богати на нюанси. Под камерата на гърба се намира LED светкавица, която е от полза при снимане в обстановка с ниска осветеност.

Селфи камерата има резолюция 8MP и отвор на блендата f/2.0. Тя позволява снимане с функции, които се поддържат от изкуствения интелект на устройството.

A1 Alpha идва с двойна защита – потребителите могат да отключват смартфона със сензор за пръстови отпечатъци, който се намира на задния панел, както и чрез функция за лицево разпознаване.

A1 Alpha работи под управление на най-новата версия на Android – 9 Pie (снимка: A1)

Вградената батерия е с капацитет от 3200 мАч, а за бързата работа на устройството се грижи осемядрен процесор. Оптимизациите на изкуствения интелект подобряват производителността на усройството.

Смартфонът разполага с 3GB оперативна памет, а вградената памет за съхранение на данни е с капацитет 64GB, като е предвиден и слот за допълнителна карта памет до 256GB.

За любителите на музиката А1 Alpha комбинира 3,5-мм жак за слушалки и FM радио. Споделянето на файлове може да бъде осъществено и чрез технологиите NFC и Bluetooth LE v4,2. Смартфонът работи с най-новата версия на Android – 9 Pie.

A1 Alpha се предлага за 3,99 лв. на месец или за 59,99 лв. в брой с план A1 One Unlimited 5XL, заедно с 36 месеца гаранция. Моделът е наличен в два цвята – черен и тюркоазено син.

Коментари по темата: „А1 Alpha – втори собствен смартфон на телекома”

добавете коментар...

  1. Fishcake

    Единственото хубаво на този телефон е, че носи пари на technews, а сайтът ми харесва.

Коментар