British Airways ще предлага VR развлечения по време на полети

Потапяне във виртуалния свят е новото преживяване за пасажерите на British Airways (снимка: British Airways)

Скоро клиентите на British Airways ще могат да използват очила за виртуална реалност директно по време на полета, съобщиха от британската авиокомпания.

Първоначално, виртуално 3D кино ще бъде достъпно за пътниците от първа класа при полети от Лондон до Ню Йорк. Докато са в небето, пасажерите ще могат да гледат различни филми, включително документални филми и пътешествия, във формати 2D, 3D и 360°.

Очилата за авиокомпанията ще се доставят от SkyLights. Те ще позволят потапяне във виртуалния свят, независимо от позицията, в която се намира потребителят – дори в хоризонтално положение.

В допълнение към филмите и развлекателните предавания, пасажерите ще могат да си взаимодействат със специализирано съдържание, като медитация с водач или звукотерапия, създадена специално за хора, които се страхуват от летене.

British Airways се обръща към най-новите технологии, за да подобри качеството на обслужване на клиентите както на земята, така и във въздуха. Интеграцията на виртуалната реалност може да доведе до истинска революция в областта на забавленията по време на полета.

Вероятно и други авиолинии ще се опитат да възприемат опита на британския въздушен превозвач и в бъдеще повечето пътници ще могат да се разсейват по време на полети, като се потопят във виртуалния свят.

Коментар