Момиче общува със света през Wi-Fi на хладилника

Тийнейджърите вече не могат без социални мрежи (снимка: CCO Public Domain)

Историята започва на 8 август, когато тийнейджърка на име Дороти публикува съобщение в Twitter, в което казва, че майка й е взела смартфона и всякаква друга електроника.

Дороти не знае дали това съобщение ще бъде публикувано, тъй като се опитва да го предаде с помощта на хладилника, използвайки гласов метод за въвеждане на информация. Съобщението се появи в Twitter, а под него бе отбелязано, че е публикувано от LG Smart Refrigerator.

Малко преди да остане без смартфон, Дороти публикува съобщения от конзолите Nintendo 3DS и Wii U, разказва любопитната история сайтът Buzffed.

Скоро туитът на Дороти стана „вирусен”, привличайки огромно обществено внимание. Официалните страници на Twitter и LG Electronics изразиха своята подкрепа, публикувайки хештага #FreeDorothy. Момичето, от своя страна, благодари на всички за подкрепата, отново от хладилника.

Дороти даде интервю за големи медии, твърдейки, че  е над 15 години. Форумът Reddit припомни, че с прости манипулации под статусите в Twitter може да се укаже електрониката, от която са публикувани.

Говорител на LG потвърди, че никой от смарт хладилниците на компанията няма инсталирано приложение Twitter. Някои модели имат уеб браузър, от който потребителят може хипотетично да публикува съобщение.

Търсене в Twitter също показва, че никой преди това не е публикувал в социалната мрежа от LG Smart Refrigerator. Когато Дороти беше помолена да обясни как прави това и да предостави по-конкретна информация за модела на устройството, тя каза, че вече не иска да говори, наричайки въпроса на репортера „груб”.

В момента Дороти е събрала над 35 000 последователи в Twitter. На въпрос на журналист дали не се преструва, Дороти отговори: „Бих искала това да е шега”.

Коментари по темата: „Момиче общува със света през Wi-Fi на хладилника”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Реклама изсмукана от палците.

  2. Anonymous

    Говорител на LG потвърди, че никой от смарт хладилниците на компанията няма инсталирано приложение Twitter

  3. Anonymous

    използвайки гласов метод за въвеждане на информация.

Коментар