Обновен Avast Secure Browser идва с редица подобрения

Avast Secure Browser предлага разширени възможности за защита на потребителите (снимка: Avast Secure Browser)

Чешката компания Avast Software пусна нова версия на своя уеб браузър с повишена сигурност, създаден въз основа на изходния код на проекта с отворен код Chromium.  Avast Secure гарантира безопасността на потребителите при сърфиране в глобалната мрежа.

В новата версия на Avast Secure Browser с кодово име Zermatt са добавени инструменти за оптимизиране на използването на RAM паметта и процесора, както и функция за удължаване на живота на батерията.

И в двата случая алгоритмите се възползват от неактивните раздели, или т.нар. табове (спират уеб приложенията и скриптове, работещи в тях, понижават приоритета, разтоварват ги от паметта на компютъра и т.н.), което влияе положително върху работата на браузъра и живота на батерията на лаптопа.

Разработчиците твърдят, че сега браузърът използва 50% по-малко RAM памет и може да увеличи живота на батерията на мобилния компютър с 20%.

В актуализирания Avast Secure Browser са интегрирани инструменти за проверка на потребителските данни за течове и дали са компрометирани (функция Avast Hack Check), както и усъвършенствани инструменти за защита от проследяване и таргетиране (Anti-Fingerprinting).

Avast Secure Browser е наличен за операционни системи Windows версии 10, 8.1, 8 и 7. Браузърът може да се свали безплатно от сайта на чешкия разработчик.

Даунлоуд: Avast Secure Browser

Коментар