Искат оставката на Илон Мъск заради соларните пожари

Илон Мъск да подаде оставка, заради скандала със соларните панели, настоя инвеститор (снимка: Elon Musk / Twitter)

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск трябва да подаде оставка след като се разбра, че соларните панели на компанията причиняват пожари, заяви в Twitter Дейвид Айнхорн от Greenlight Capital.

Призивът идва няколко дни, след като Walmart заведе дело срещу Tesla, твърдейки, че слънчевите панели, доставени от компанията на Мъск, са предизвикали пожари в седем от магазините й.

Walmart твърди, че Tesla е проявила груба небрежност, нарушение на договора и неспазване на индустриалните стандарти. Ищецът настоява Tesla да премахне слънчевите панели от повече от 240 магазина на Walmart и да заплати щетите, причинени от пожарите.

„Колко още слънчеви панела са дефектни и могат да причинят пожари?”, написа в Twitter Айнхорн и призова Tesla незабавно да уведоми хората, които живеят и работят в сгради в риск.

„Отзоваването [на соларни панели] трябваше да се е случило отдавна”, казва Айнхорн, „тагвайки” американската комисия за безопасност на потребителските продукти. Tesla все още не е коментирала изявлението на Айнхорн.

Междувременно CNBC съобщи, че соларни панели на Tesla са причинили пожар и в склад на Amazon в Редланд, Калифорния миналия юни. Онлайн търговецът, от своя страна, е решил да не купува повече системи за слънчева енергия от Tesla.

Компанията на Илон Мъск влезе в бизнеса със соларни панели, придобивайки SolarCity през 2016 година в сделка на стойност 2,6 милиарда долара.

Коментари по темата: „Искат оставката на Илон Мъск заради соларните пожари”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Twitter Дейвид Айнхорн от Greenlight Capital

Коментар