VMware купи две компании за 5 млрд. долара

VMware ускорява развитието на своите продукти, разпространявани като абонамент и по модела SaaS, заяви CEO-то Пат Гелсингер (снимка: VMware)

Разработчикът на софтуер за виртуализация VMware обяви през седмицата, че придобива две компании, за които ще плати близо 5 милиарда долара. Това са Pivotal Software, доставчик на платформа за разработка на приложения, и фирмата за информационна сигурност Carbon Black.

„Тези придобивания отговарят на двата най-важни технологични приоритета на компаниите днес – създаване на съвременни приложения на корпоративно ниво и защита на работните процеси и клиентите”, коментира главният изпълнителен директор на VMware – Пат Гелсингер.

По неговите думи, с двете сделки VMware значително ускорява развитието на своите продукти, разпространявани като абонамент и по модела SaaS. В допълнение, компанията разширява възможностите за дигитална трансформация, които предлага на клиентите.

Pivotal и Carbon Black са напълно различни компании, но и двете са фокусирани върху съвременни решения, на които залага Пат Гелсингер, коментира SiliconAngle.

Pivotal предлага платформа за разработване на софтуер, използващ технологии с отворен код като Cloud Foundry и Kubernetes. Carbon Black разработва инструменти, необходими за киберзащита на подобни приложения.

Очаква се двете придобивания да бъдат финализирани през януари 2020 г.

Коментар