Apple патентова смарт часовник с поддръжка на 5G

Apple вижда сериозни перспективи в 5G технологията за своите смарт часовници (снимка: Apple)

Apple e подала патентна заявка в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, в която описва интелигентен часовник с поддръжка на мрежи от пето поколение (5G), съобщи Venture Beat.

Според документа, смарт часовникът може да прехвърля данни към компютър, смартфон и други устройства чрез протоколи за комуникация IEEE 802.11ad или 5G. Антените за приемане на сигнала ще бъдат разположени или отстрани новия Apple Watch, или под екрана му. Предвидена е и възможност за поддръжка на Bluetooth и Wi-Fi.

Подобно подреждане на антените ще позволи изпращане на радиосигнали не до китката на потребителя, а нагоре, което ще осигури по-бърз трансфер на данни. В комплект с очила с добавена реалност, умният часовник с 5G може да замести напълно смартфона, коментира Ventute Beat.

Разбира се, заявката за патент не означава, че такова устройство ще се появи на пазара в близко бъдеще. Тя обаче показва, че Apple се отнася сериозно към възможностите и перспективите на новия 5G комуникационен стандарт.

Междувременно, анонсът на актуализирания Apple Watch се очаква през септември. Според слуховете, на събитието Apple ще покаже също смартфони от следващо поколение iPhone и лаптоп MacBook Pro с 16-инчов екран.

Коментар