Bang & Olufsen намекна, че се продава

Приходите на Bang & Olufsen намаляха с 14% през последната финансова година (снимка: Bang & Olufsen)

Датският производител на луксозна домашна електроника Bang & Olufsen е готов да разгледа предложения за закупуване на компанията, заяви председателят на съвета на директорите Оле Андерсен в интервю за Borsen.

„Ако получим запитване, ние ще го изслушаме, но, разбира се, то ще трябва да бъде обсъдено с акционерите”, казва Анедерсен. Според него, след като три пъти понижи прогнозата си за приходи, компанията е „започнала да издава предупредителни сигнали”.

Говорител на Bang & Olufsen потвърждава пред Ройтерс правдоподобността на думите на Андерсен, но подчертава, че компанията в момента не се продава.

Според отчета за последната финансова година, която приключи на 31 май 2019 г., приходите на Bang & Olufsen са намалели с 14%, докато компанията прогнозира спад в рамките на 10%.

„Нашите финансови резултати тази година очевидно не са задоволителни и сме много разочаровани”, коментира Хенрик Клаузен, изпълнителен директор на компанията.

Клаузен се опитва да стабилизира бизнеса на Bang & Olufsen. Компанията е известна със своите високоговорители, слушалки и премиум телевизионни системи, но все по-малко купувачи са готови да платят висока цена за датските продукти, включително 15 000 долара за телевизора BeoVision Eclipse.

Коментари по темата: „Bang & Olufsen намекна, че се продава”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ами взеха да свършват бунаците, готови да плащат десетократната цена само за някаква си куха марка. Няма вече иновации, няма го и някогашното качество – феновете им се разбягаха.

  2. Anonymous

    Телевизор за 1000 лв го продават за 26 400 лв

    beovision-eclipse-65

  3. Anonymous

    за последната финансова година, , приходите на Bang & Olufsen са намалели с -14%

    Само след още 5 г ще е
    5*(-14%) = -70% приходи

Коментар