HeleCloud расте в Европа с придобиване на OlinData

Новият екип на HeleCloud комбинира специализиран опит и допълващ се набор от услуги (снимка: HeleCloud)

HeleCloud, технологичен консултант в платформата на Amazon Web Services, обяви, че придобива компанията OlinData, друг технологичен консултант в платформата AWS, с тясна специализация в инфраструктурата на отворения код.

Придобиването на OlinData е първото по рода си за HeleCloud, като част от стратегията за растеж на компанията в Европа. Финансови детайли по сделката не бяха оповестени.

„Придобивайки OlinData, имаме възможност да засилим присъствието си в Бенелюкс и да ускорим нашата амбиция да бъдем водещ партньор на AWS партньорска мрежа в Холандия само след 18 месеца, а след това и в цяла Европа”, каза Доб Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud.“

Новият екип комбинира специализиран опит и допълващ се набор от услуги в сферите на сигурността и регулациите, отворения код, DevOps, задълбочените анализи и моделите на процеси, както и сертифицирани консултанти и инженери в AWS платформата, коментира Уолтър Хек, главен изпълнителен директор на OlinData.

Дигиталната трансформация вече е въпрос на оцеляване за бизнесите в Европа. Възприемането на облачните услуги – основен стълб в трансформацията – продължава да е голямо предизвикателство за повечето бизнеси, подчертаха от HeleCloud.

Мнозина продължават да се затрудняват да идентифицират правилния подход за бизнеса и са несигурни как да менажират управлението на данни, което забавя прогреса. Една от причините за това е липсата на умения от страна на бизнеса, посочиха от компанията.

Главните информационни директори често се сблъскват с трудния избор между това да продължат напред с умения под изискуемия минимум или да отложат реализацията на проекта докато успеят да наемат специалисти.

Като технологичен консултант в платформата на AWS, OlinData помага на големи корпорации и средни по мащаб бизнеси да оптимизират използването на ресурси, да намалят разходите и да рационализират настройките чрез комбинация от консултантски услуги, инженерство и предложения за дистанционно управление.

Компанията е добре позната със специализираната си експертиза  в отворения код, но също така има задълбочени познания в широк спектър от технологии като Icinga, MySQL и Puppet.

Към момента HeleCloud оперира в Лондон и София със 73 служители общо в двете държави. В края на 2019 г. компанията очаква да премине границата от 100 служители и да постигне повече от 200% ръст.

Коментар