Apple разрешава на неофициални магазини да поправят iPhone

Всички магазини ще могат да кандидатстват за новата сервизна програма на Apple и да ремонтират повредени айфони (снимка: CCO Public Domain)

Неочаквано за мнозина Apple обяви, че ще разреши ремонта на смартфони iPhone в неофициални магазини. Става въпрос за повреди, които не се покриват от гаранцията, като счупени предни и задни стъкла, напукани лещи на камерата и др.

Apple обеща да предостави на магазините, които извършват извънгаранционни ремонти, всичко необходимо, вкл. резервни части, инструменти и обучения на служителите, достъпни онлайн, което е много удобно.

Първоначално сервизната програма ще работи само в САЩ, но на по-късен етап се очаква да стартира в Европа и Азия. Случаите на повреди, които не се покриват от гаранцията, обикновено се свеждат до счупени предни и задни стъкла, напукани лещи на камерата и т.н.

Магазините могат да кандидатстват за участие в програмата безплатно, като ще бъдат снабдени от Apple с всички необходими инструменти и обучение.

След като магазинът получи акредитация, той ще има достъп до същите оригинални части на Apple, които ползват и оторизираните продавачи. По-важното е, че тези оригинални части ще се предлагат на намалени цени.

Коментар