Sharp показва най-големия в света 8К телевизор

Sharp разработва рекордно големи ТВ панели с резолюция 8К (снимка: Sharp)

Японската комания Sharp ще покаже на предстоящото изложение IFA 2019 Electronics Show в Берлин редица нови разработки при смарт телевизорите от ново поколение.

По-специално, посетителите на събитието ще могат да видят най-големия в света телевизионен панел с резолюция 8K, или 7680х4320 пиксела, която е 16 пъти по-голяма от тази на Full HD екраните – 1920х1080 пиксела.

Новият 8K панел на Sharp има диагонал 120 инча. Засега обаче не са известни повече подробности за техническите характеристики и цената на телевизора, нито кога ще излезе на пазара.

В допълнение, Sharp ще покаже 8K телевизор с интегриран модул за свързване към мобилни мрежи от пето поколение (5G). Този панел ще може да изтегля съдържание с висока резолюция чрез мобилни услуги, без да са необходими Wi-Fi или Ethernet връзки.

Международното изложение за потребителска електроника IFA (Internationale Funkausstellung Berlin) ще се проведе в Берлин (Германия) от 6 до 11 септември.

Коментари по темата: „Sharp показва най-големия в света 8К телевизор”

добавете коментар...

  1. sf

    Също като “Темп” и “Рубин” 🙂

  2. Той

    Домашното кино вече е нещо съвсем друго. 🙂 Преди много години имахме телевизор Sharp с катодолъчева тръба и издържа около 15 години. това е егати яката марка.

Коментар