Accenture назначи Джули Суийт за главен изпълнителен директор

„Ще продължа да работя с представителите на Съвета на директорите и вярвам, че заедно ще успеем да хванем вълната на растеж на компанията”, заяви Джули Суийт (снимка: Accenture)

Джули Суийт, жена с дълга кариера в Accenture, встъпва на поста главен изпълнителен директор на компанията. До този момент тя е отговаряла за бизнеса в Северна Америка, осигуряващ на Accenture повече от 18 млрд. долара приходи за изминалата година – над 50% от общите.

На 51-годишна възраст Джули Суийт става 27-мата жена, управляваща компания от Fortune 500, с което броят на лидерите от този пол в класацията продължава уверено да нараства.

Като част от лидерския екип на Accenture през последните 10 години, тя играе важна роля за развитието на бизнес и инвестиционната стратегия на компанията. Назначаването й на лидерската позиция, освен признание за професионалните качества, е показателно за проповядваната от Accenture култура на равенство, а това дава енергия за развитието на креативността и иновациите.

Преди да се присъедини към Accenture, Суийт в продължение на 10 години е партньор в юридическата компания Cravath, Swaine & Moore LLP. Тя има докторска степен от Columbia Law School и е призната като авторитет по въпроси, свързани с иновациите, влиянието на технологиите върху бизнеса и равенство на работното място.

Джули Суийт е и член на Business Roundtable, екип от главни изпълнителни директори на водещи американски корпорации, формиран с цел насърчаване на публични политики с ориентация към бизнеса.

От Accenture потвърждават, че няма промяна в прогнозите за бизнеса на компанията за последното четиримесечие и за цялата фискална 2019 година.

Коментар