Ark Compiler превежда Android приложения към HarmonyOS

Huawei Ark Compiler прекомпилира Android приложения за работа в HarmonyOS (графика: CCO Public Domain)

Разработчиците на мобилни приложения за Android вече могат лесно да „портират” своите продукти към операционна система HarmonyOS на Huawei. Китайската компания пусна официалния уебсайт на компилатора Ark, с който ще популяризира собствената си мобилна платформа.

Още при обявяване на проекта Huawei заяви, че ще сподели компилатора с разработчиците. Според компанията, това е правилният път за иновации и изграждане на отворена екосистема.

Окончателната версия на компилатора с отворен код Ark е достъпна за изтегляне от официални сайт на проекта Ark, заедно с цялата информация, необходима за стартиране на програмата.

Създателите на Ark наричат ​​този компилатор мост между екосистемата Android и новата операционна система HarmonyOS. Huawei твърди също, че разработчиците могат лесно да портират своите Android приложения към HarmoonyOS – само за два дни.

Компилаторът на Ark подобрява плавността в работата на системата с 24% и скоростта на реакция с 44%. Приложенията на Android от трети страни ще работят с до 60% по-бързо след прекомпилиране, уверяват от Huawei.

Даунлоуд: Huawei Ark Compiler

Коментар