Телерик Академия въвежда безплатни присъствени курсове

Бързият кариерен старт в ИТ с малко или без предишен опит в областта е постижим (снимка: Телерик Академия)

Образователната организация Телерик Академия стартира приема за три от програмите си Telerik Academy Alpha, които подготвят участниците за кариера в областта на софтуерното инженерство.

За първи път напълно начинаещите ще могат да участват в присъствени безплатни курсове по основи на програмирането, които Телерик Академия организира в учебния си център в София през октомври и ноември, подчертаха от компанията.

„Разбираме, че изискването ни за базови познания по програмиране на входа може  да откаже част от начинаещите. Затова за тях въвеждаме на място безплатен курс по основи на програмирането, който не изисква технологично образование или опит”, коментира  Александра  Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатите с предварителни знания могат да пропуснат присъствената подготовка и да се явят директно на един от двата приемни изпита, уточни тя.

Telerik  Academy Alpha  е 6-месечна, интензивна програма за ИТ кариерен старт. Трите обучения се фокусират върху най-популярните технологии в света: Java, JavaScript и .NET и предстои да стартират през декември 2019 г. и януари 2020 г.

Бързият кариерен старт в ИТ с малко или без предишен опит в областта е постижим. Според проучване сред възпитаниците на Телерик Академия, 70% започват работа до 1-2 месеца след завършване на програмата, малко след което и останалите.

От избралите да се реализират в една от над 60 компании от партньорската мрежа на Академията, 90% биват наети до втория месец от края на обучението си, сочат още резултатите от проучването.

Коментар